У нас про це мало пишуть: Китай влаштовує повільний, але методичний геноцид уйгурів. Вдаються до звірства над жінками

Утиски Китаю проти уйгурських жінок, включно з примусовою стерилізацією - це злочини проти людяності.

Про це йдеться в матеріалі Washington Post.

Перед Конгресом США жінки з делегації свідчили, наприклад, про неодноразові затримання у фактично концтабори.

Одна з них розповідає про електрошокову "терапію" та про примус до пиття "ліків", які зупиняли менструальний цикл. Як підтверджують американські лікарі, ці ліки спричинили до її стерилізації.

Раніше ми писали:


Витік даних викрив тотальне GPS-стеження Китаю за мусульманами-уйгурами (КАРТА)

У конвенції про геноцид та законах про злочини проти людяності згадуються нелетальні звірства проти жінок - адже якщо хочеш знищити народ, треба знищити здатність жінок мати дітей.

Акти з метою запобігання народженню дітей, а також примусове вилучення дітей у родин - це акти геноциду. Те саме стосується гвалтувань, сексуального рабства, примусової проституції, примусового запліднення, примусової стерилізації, сексуального насильства - все це, вчинене організовано, є актами проти людяності, частиною геноциду.

Хоча міжнародне право все це визнає - світ мало звертає увагу на непропорційно велику частку злочинів, учинених Китаєм проти уйгурських жінок. Прицільно утискаючи жінок, Китай намагається зменшити уйгурське населення.

Жінки в таборах Xinjiang примусово проходять медичні процедури, які втручаються в їхній менструальний цикл. Щотижня їм впорскували в кров речовину, яка припиняла менструації.

Також не раз повідомляли про випадки, коли охоронці гвалтували ув'язнених, забираючи їх на ніч і повертаючи в камери вранці. Бувають у тому числі випадки масових згвалтувань, а також випадки, коли інших змушують дивитися, як гвалтують їхню співкамерницю.

Більше тут (англійською)

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

технології безпека суспільство Китай тоталітаризм

Знак гривні
Знак гривні