В Болгарії шпигунський скандал: шпигували, само собою, на Росію

Генеральний прокурор Болгарії Сотір Цацаров розповів обставини справи щодо обвинувачення голови громадської організації «Русофіли» Ніколая Малінова у шпигунстві на користь Росії.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу з Болгарії.

«Результати проведених прокуратурою спільно з Агентством національної безпеки слідчих заходів свідчать про те, що дві неурядові організації РФ - товариство «Двоголовий орел» та Інститут стратегічних досліджень - здійснювали вплив на політичне та громадське життя в Болгарії. Фігурантом цієї кримінальної справи став і керівник болгарського товариства «Русофіли» Ніколай Малінов», - зазначив генпрокурор.

За словами Цацарова, Малінова після затримання випустили під заставу 25 тисяч євро, йому також заборонено залишати територію Болгарії.

В рамках цієї кримінальної справи Агентство національної безпеки Болгарії заборонило в'їзд на територію країни терміном на 10 років російському генералу Решетнікову, якого називають керівником Інституту стратегічних досліджень.

Згідно з оприлюдненими генпрокуратурою даними, Ніколай Малінов отримував кошти з Росії для проведення заходів, мета яких - вплинути на політичне життя Болгарії.

Повідомляється також, що під час обшуків в організації «Русофіли» була знайдена доповідна записка російською мовою, в якій ідеться про «необхідність геополітичної переорієнтації Болгарії в бік Росії».

Як повідомляв Укрінформ, прокуратура Болгарії обвинуватила лідера товариства «Русофіли» Ніколая Малінова у відмиванні грошей та шпигунстві на користь російських організацій.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

росія шпигунство болгарія кримінал

Знак гривні
Знак гривні