Штучний інтелект розрізняє фейкові новини. ТЕКСТИ також використовують алгоритми для моніторингу тем російської пропаганди

Вчені розробили штучний інтелект, який спеціалізується на фейкових новинах – він може розпізнавати їх, але також і генерувати свої. Для цього достатньо ввести логічний заголовок, – передає ІМІ.

Дивіться також наш проект:

Брехня з Росії, які теми піднімає в Україні російська дезінформація

в Україні

Команда дослідників із Вашингтонського Університету та Алленівського інституту штучного інтелекту розробила нову модель ШІ під назвою Grover. Вона призначена для вивчення та виявлення фейкових новин, а також може за назвою згенерувати сотні слів переконливого, але фальшивого тексту.

Дивіться також:

Новинний маніпулятор. Навчальна гра

Grover навчений на 120 гігабайтах реальних новинних статей і визначає підробку з точністю в 95%. Також розробники навчили його писати власні новини – деякі люди вже оцінили роботу ШІ та відзначили, що його матеріали виглядають більш достовірними, ніж у деяких ЗМІ. Однак є теми, які даються Grover складно – наприклад, фінанси.

Створити фейкову статтю за допомогою штучного інтелекту можна тут.


А почитати про українських фейкометів - тут

Читайте також:

Як відрізняти справжні новини від брехні, маніпуляцій і напівправди. Інструкція

***

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

дезінформація пропаганда медіа змі інфографіка війна досвід

Знак гривні
Знак гривні