Зеленський дзвонив Путіну, просив повпливати на бойовиків. Чому це програшна дія?

"Я дуже вас прошу вплинути на ту сторону, щоб вони припинили вбивати наших людей", - переказує Зеленський свою розмову з Путіним.

Від Текстів зазначимо: Цією фразою він повторює наратив російської дезінформації про те, що Україна воює не з Росією, а з якимись міфічними повстанцями. Таким чином він дає можливість західним союзникам усунутися від тиску на Росію, адже вона начебто тут ні при чому, бо конфлікт - внутрішньоукраїнський. Цього й добиваєтсья Росія: щоб Україна залишилася сам на сам у протистоянні з нею - тоді у нас значно менше шансів вистояти. Зеленський або не розуміє цього, або грає у піддавки з Путіним, аби його задобрити й виторгувати мир. Але попередній досвід війни показує - так не буде. Путін виставлятиме все нові й нові вимоги. поки не доб'ється повної капітуляції чи розвалу України. При цьому, кожна поступка, як ми бачили на прикладі загибелі чотирьох наших бійців учора, посилює позиції Росії і послаблює наші.

Володимир Зеленський заявив, що сьогодні вранці розмовляв із президентом РФ Володимиром Путіним, щоб обговорити смерть 4 українських воїнів на Донбасі унаслідок обстрілу з боку найманців РФ.

"Я сьогодні зранку розмовляв із президентом Росії Володимиром Путіним з цього приводу (загибель 4 українських воїнів. - Ред.). Терміново йому подзвонив, сказав, що це не наближає нас до миру. Я дуже вас прошу вплинути на ту сторону, щоб вони припинили вбивати наших людей", - розповів Зеленський.

"Друге питання, яке я порушив: ми продовжуємо розмінування і нам потрібно скоротити з того боку терміни будівництва в Станиці Луганській моста. Ще кілька питань порушував. Це повернення наших полонених. Довга у нас була розмова. Я кажу, що наших людей вбивають. Мені кажуть, що є деталі, де наші люди стріляють по цивільних людях. Всі говорять, що хочуть миру, але, крім слів, ми повинні рухатися дуже швидкими кроками", - додав Зеленський.

6 серпня в районі проведення Операції Об'єднаних сил на Донбасі через обстріл з боку найманців РФ четверо українських військових дістали поранення, несумісні з життям.

Цензор

На нашу думку, найбільш ефективною відповіддю було б знищення створених за часи перемир'я нових військових позицій російської гібридної армії на Донбасі. А ще - відеозвернення Зеленського до російськомовної аудиторії за межами України, в якому б він виклав українську позицію щодо прагнення до миру та нагадав росіянам про протести й арешти в Москві та катастрофічні пожежі в Сибіру і задимленість великих російських міст. Та закликав росіян займатися облаштуванням Росії, а не убивством українців. Зеленський має велику аудиторію в "російському світі", і його відеозвернення саме до цієї аудиторії могли б стати потужною асиметричною відповіддю на обстріли.

***

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

донеччина армія путін зеленський луганщина агресія війна

Знак гривні
Знак гривні