ЗМІ пишуть, що Богдан подав у відставку. Можливо, це видавання бажаного за дійсне

Джерела в Офісі президента повідомляють про те, що голова Офісу президента Андрій Богдан начебто подав заяву про відставку - це може бути пов'язано з вимогою США очистити владу в Україні від людей олігарха Коломойського, якщо Зеленський хоче зустрітись із Трампом.

Про це пишуть Українська правда, Інтерфакс, Лівий берег, 24 канал тощо.

"Прошу звільнити мене з займаної посади за власним бажанням з моменту бажання", - ідеться в заяві, яка є в розпорядженні "Української правди".

Інші джерела, в тому числі, в Офісі президента, не підтвердили інформацію про звільнення, зазначивши, зокрема, що це "жарт Богдана".

Очільник партії "Слуга народу" Дмитро Разумков сказав кореспонденту "Радіо Свободи", що "нічого про це не знає і сам щойно з новин дізнався".

Представник президента у Верховній Раді Руслан Стефанчук також не чув про ймовірну відставку глави ОПУ.

Водночас, депутат Верховної Ради 8 скликання Сергій Лещенко припустив, що Богдан міг звільнитися через те, що його відставка є "умовою зустрічі Зеленського і Трампа".

"Якщо Богдан піде, претендентом на його місце може бути Іван Баканов, нинішній в.о. глави СБУ, який спочатку входив у шорт-ліст претендентів на главу АП і при цьому був вхожий до американців", - написав нардеп.

Нагадаємо, після призначення Богдана на посаду глави Адміністрації президента Мін'юсті заявили, що новий глава АП підпадає під дію закону про очищення влади. Заступник міністра юстиції заявив, що статус цієї посади не має значення, адже профільний "Закон про очищення влади" чітко називає цю посаду і не відсилає до закону про державну службу.

Пізніше "Адміністрація президента" була перейменована на "Офіс президента" і формально претензії до люстраційних вимог були зняті.

На сайті електронних петицій до глави держави було зареєстровано дві петиції з вимогою відставки Богдана, обидві вони набрали достатню кількість підписів, щоб потрапити на розгляд президенту. Першу петицію Зеленський відхилив, друга ще перебуває на розгляді.

Крім того, Богдан тривалий час захищав інтереси олігарха Ігора Коломойського. Відтак, журналісти та фахівці почали припускати, що чинний голова Офісу Президента є "куратором" інтересів бізнесмена та "наглядає" за Зеленським від його імені.

богдан коломойський курйоз скандал зеленський

Знак гривні
Знак гривні