Монокоаліція Зеленського планує створити моноуряд

Представник президента в Кабінеті Міністрів Андрій Герус заявив, що коаліція в новому парламенті вже є і що вона забере всі міністерські крісла. Про це він сказав в інтерв'ю виданню "РБК-Україна". "Коаліція вже є, монобільшість", - зазначив Герус.

"Коаліція забере всі міністерські крісла, немає такого, щоб опозиція була в уряді. У парламенті, думаю, деякі комітети віддадуть опозиції, щоб ні в кого не було сумнівів у демократичності нової влади. Які саме - поки що не знаю", - додав він.

На питання про можливу коаліцію з "Голосом" він відповів: "Це ж залежить і від "Голосу", від їхньої позиції і політичних побажань. Побачимо".

Говорячи про можливих кандидатів на міністерські посади, Герус відмовився називати конкретні прізвища, мотивувавши це тим, що "їх починають збивати".

"Якщо зараз починати обговорювати якісь прізвища, то це, перш за все, шкодити цим людям. Коли якісь прізвища світяться, їх починають збивати, а прем'єр-міністр не може подобатися всім, доведеться і наступати на інтереси якихось людей" , - сказав Герус.

Нагадаємо, за даними опрацювання електронних протоколів, партія "Слуга народу" отримає в парламенті 254 голоси при необхідних для більшості 226.. Остаточні результати виборів ЦВК повинна встановити до 5 серпня.

Рада уряд зеленський

Знак гривні
Знак гривні