Зеленський відклав призначення Андрейчикова главою Одеської ОДА - буде проведено конкурс

Президент України Володимир Зеленський наразі не призначатиме бізнесмена Андрія Андрейчикова главою Одеської обласної держадміністрації.

Як передає Цензор із посиланням на пресслужбу глави держави, про це Зеленський повідомив під час робочої поїздки в Одеську область.

"Ми мали дуже гарний експеримент у Львівській області. І не можемо ризикувати в Одесі. Ми проведемо конкурс. Дуже відповідальна місія. Не хочемо вас, одесити, підвести", - сказав Зеленський.

В Одесі глава держави ознайомився з роботою контейнерного та зернового терміналів Одеського морського порту.

Зеленському представили проекти їхнього розвитку. Інвестори зазначили, що дуже розраховують на нову владу в захисті їхніх інтересів. Президент погодився, що необхідно працювати в цьому напрямку.

Крім того, під головуванням Зеленського відбулася нарада з питань розвитку морських портів України. Глава держави зазначив, що в порту почув про "нормальний перебіг справ", хоча сам він має дещо іншу інформацію.

"Я розумію, що всі проблеми зараз вирішити складно. Але пропоную вирішувати їх на місці. Це стратегія нашої команди", - підкреслив глава держави.

Також президент звернув увагу, що доходи порту зменшилися, а зарплати збільшилися в півтора раза.

Зі свого боку, заступник керівника Офісу президента України Олексій Гончарук заявив, що цифри демонструють негативні тенденції в роботі порту протягом останніх трьох років.

"Вони показують, що прибутковість і чистий прибуток порту скоротились у 16 разів. Ми бачимо, що ефективність зменшується, а витрати зростають. У нас є величезна кількість сигналів, що в морському порту діяльність здійснюється далеко не завжди в інтересах держави. Нас дуже цікавить практика, коли державні буксири здаються (в оренду. - Ред.) за пів ціни приватним компаніям погодинно. Нас дуже цікавить, що єдиний в’їзд на державний порт контролює приватна компанія", - зазначив Гончарук. Також він уточнив, що Одеський морський порт за останні три роки втратив 15% вантажопотоку.

Крім того, за його словами, однією з проблем є контрабанда, рівень втрат від якої становить приблизно 1 млн доларів за день.

Глава держави закликав знайти законні способи звільнити працівників місцевої митниці, щодо яких є інформація про участь у контрабандних схемах, і знайти їм заміну серед чесних людей.

зеленський одеса одещина

Знак гривні
Знак гривні