Молодші школярі обов'язково носитимуть світловідбивні жилети

В Україні з першого вересня учні перших-четвертих класів будуть зобов’язані носити спеціальні світловідбивні жилети у темну пору доби, повідомляє пресслужба Кабінету міністрів.

Запровадити таке правило уряд вирішив навесні під час Координаційної наради з питань безпеки дорожнього руху. Вважають, що це убезпечить дітей і зробить їх помітними для водіїв та інших учасників дорожнього руху.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман продемонстрував зразок спецодягу. Жилети роздаватимуть безкоштовно на початку навчального року.

«Жилет зроблено з якісних матеріалів, він індивідуальний для кожного. Закликаю батьків: стежте, щоб дитинка йшла в школу і зі школи в цьому жилеті», – заявив Володимир Гройсман.

Спецодяг презентували на фоні агітаційного зображення «№11 у виборчому бюлетені» – партія Гройсмана «Українська стратегія» балотується до Верховної Ради.

Голова львівського «Інституту просторового розвитку» Олег Шмід розкритикував ініціативу.

«Я за прийняття урядом постанови, щоб усі автомобілі були жовтого кольору з червоними пасочками по діагоналі, зі світловідбивними елементами, щоб їх здалеку і в темряві було добре видно. Навіщо перекидати відповідальність за смерті на дорогах на дітей чи їхніх батьків?» – написав він у коментарях до публікації Гройсмана на Facebook.

Хмарочос

школа транспорт автомобілі

Знак гривні
Знак гривні