Тимчук з Інформаційного опору під час загибелі від вогнепальної зброї був у квартирі не сам - поліція

Кримінальне провадження наразі відкрито за статтею "Умисне вбивство". Як відомо, депутата Тимчука знайшли з вогнепальним пораненням в голову.

У Києві загинув депутат від партії "Народний фронт", координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук. Його тіло виявила вранці дружина.

Національна поліція розглядає кілька версій загибелі народного депутата Дмитра Тимчука. Кримінальне провадження за фактом смерті політика відкрито за статтею 115 "Умисне вбивство". Про це повідомив голова Нацполіції України Сергій Князєв.

"Є низка версій - нещасний випадок, необережне поводження зі зброєю, і версії кримінального характеру також будуть розглядатися", - сказав Князєв.

За його словами, під час інциденту Тимчук у квартирі був не сам.

"У квартирі він був не сам, опитуються сусіди і громадянка, яка була у квартирі", - зазначив Князєв.

Тимчук народився 27 червня 1972 року. Він проходив службу у військах Протиповітряної оборони, працював у штабі Національної гвардії і в різних підрозділах Міноборони.

З березня 2014 року Тимчук був координатором групи "Інформаційний спротив", завдання якої - отримання, обробка (перевірка) і поширення оперативної інформації про російське вторгнення в Україну.

Він став завдяки цьому одним із найпопулярніших інтернет-діячів в Україні, а потім на хвилі цієї популярності потрапив до виборчих списків "Народного фронту" і в 2014 році став депутатом.

За матеріалами Лівого берега

Рада тимчук кримінал

Знак гривні
Знак гривні