ОБСЄ зафіксувала обстріл будинку в Донецьку самими бойовиками

У Донецьку представники СММ ОБСЄ зафіксували пробоїни в житловому будинку, спричинені обстрілами з автоматичного гранатомета АГС-17. Водночас підкреслюється, що розташування українських позицій значно перевищує максимальну дальність стрільби з цієї зброї.

“За даними звіту СММ ОБСЄ, який опубліковано 17 червня, зазначено, що 14 червня був здійснений обстріл житлового будинку в мікрорайоні Трудівське Петровського району Донецька. Зокрема, спостерігачі зафіксували приблизно 20 пробоїн у стіні і дерев’яних віконних рамах, за їхньою оцінкою, вони виникли нещодавно. Окрім того, група спостерігачів встановила, що дерево, яке знаходилося поруч із будинком, було місцем вогневого ураження. Мешканка будинку розповіла, що вибух стався вранці 14 червня”, - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, усі згадані пошкодження спричинені влученням снаряда, випущеного з автоматичного гранатомета з північно-західного напрямку. Українська сторона СЦКК детально вивчила інформацію, викладену у звіті, а також порядок розміщення позицій підрозділів Об’єднаних сил та збройних формувань РФ. “Маємо всі підстави стверджувати, що даний обстріл спричинений з метою дискредитації ЗС України”, - повідомили в штабі ООС. За словами представників штабу, підтвердженням зазначеного є той факт, що максимальна дальність стрільби застосованого озброєння АГС-17 не перевищує 2100 метрів, а позиції ЗС України від пошкодженого будинку знаходяться на відстані понад 3,4 км.

Укрінформ

донеччина донецьк росія окупація агресія

Знак гривні
Знак гривні