За що шістьох спорстменів з Бердичева заарештували в Бангладеш (ВІДЕО)

У Бангладеш шістьох українців заарештували, звинувачуючи в шахрайстві та перебуванні в організованому злочинному угрупованні. Всі вони - спортсмени з Бердичева.

Бердичівські хлопці начебто полетіли у Бангладеш для того, щоб викрасти аж три з половиною тисячі доларів. Всі вони спортсмени у віці від 18 до 45 років із Бердичева Житомирської області, які вирушили до Бангладеш 29 травня. Востаннє родичі спілкувалися з ними 31 травня. Згодом вони знайшлися у зведеннях поліції країни:

Посилання на відео

Найближчим часом до Бангладеш вилітає консульська група на чолі з Олександром Громовим, першим секретарем із консульських питань посольства України в Індії, яка на місці має детально з’ясувати ситуацію та надати необхідну допомогу.

Посольство України в Індії вимагає від МЗС Бангладеш пояснити причину затримання й арешту українців у цій країні. Про це повідомив заступник директора департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич в своєму Твіттері.

"Консул звернувся в МЗС Бангладеш, завтра проведе зустріч у посольстві Бангладеш у Делі й готує відрядження в Бангладеш з метою відвідування в установі утримання громадян України", - написав дипломат.

Кирилич також повідомив, що посольство України підтримує контакт із рідними й адвокатом затриманих.

За інформацією бангладеського видання BDNews24, українців затримали ще 31 травня за підозрою в шахрайстві з банкоматами.

Затримані начебто перервали зв'язок між банкоматами та головними серверами за допомогою телефонних дзвінків і зняли гроші, цитує видання місцеву поліцію. Правоохоронці стверджують, що кошти знімали з банкоматів банку Dutch-Bangla Bank. З рахунків банку нібито зняли близько 3,5 тис. доларів.

"Небачена технологія", - говорять про це в Бангладеш:

Видання також пише, що 3 червня суд заарештував шістьох українців на три доби, й приводить їхні імена:

фото з бангладеських ЗМІ

Денис Вітомський (20 років),
Назарій Вознюк (19),
Володимир Тріщинський (37),
Сергій Українець (33),
Олег Шевчук (46)
і Валентин Соколовський (37).

бангладеш житомирщина

Знак гривні
Знак гривні