Збройні сили України зайняли позиції проросійських бойовиків біля Водяного

Поблизу населеного пункту Водяне неподалік Маріуполя бійці Збройних Сил України зайняли ряд ворожих позицій, на яких виявлені озброєння та амуніція російського виробництва

Про це повідомив на сторінці у Facebook речник Генеральної прокуратури Андрій Лисенко, — передає Український мілітарний портал.

Серед знайденого озброєння – автоматичний гранатомет АГС-17, корпус стріляної реактивної протитанкової гранати РПГ-27 «Таволга».

За інформацією, оприлюдненою блогером та волонтером Serg Marco, яка була підтверджена з декількох джерел – десантниками з 79-ї бригади ДШВ вдалось взяти під контроль висоту 73 поблизу Водяного, що бойовики називали “Дєрзкая”.

Цей опорний пункт був споруджений бойовиками впродовж зими 2015-2016 років та був розташований на стратегічній висоті між Водяним та населеними пунктами Азов, Ужівка та Саханка. Взяття під контроль цих позицій дозволяє убезпечити селища Водяне та Лебединське від обстрілів, що здійснював противник, контролюючи “висоту 73”.

Вказаний корпус від реактивної штурмової гранати «Таволга» віднайдений на залишених позиціях російсько-терористичних військ на околицях населеного пункту Водяне Волноваського району Донецької області.

Разом із цим, на цьому ж місці виявлено амуніцію у характерному для Збройних Сил Російської Федерації камуфляжному фарбуванні, а саме: два шоломи захисних, бронежилети 6Б45 та 6Б45-1.

Окрім цього, при пошукових заходах на цьому ж місці разом із вищевказаними предметами виявлено автоматичний гранатомет АГС-17 та стакан касети КПОМ 2 до протипіхотних мін.

Місця виявлення зазначених зразків, а також факти їх використання в Донецькій області, свідчать про військову агресію Збройних Сил Російської Федерації та підконтрольних їм незаконних збройних формувань, – написав Андрій Лисенко.

Інформації щодо дати зайняття та обставин, за яких бойовики залишили позиції – не повідомляється.

армія донеччина сепаратизм

Знак гривні
Знак гривні