Не треба дорогих дієт. Як у бабці на селі - ось здорове харчування, - Супрун

"Багато людей вважають, що здорове харчування вимагає багато коштів, треба йти у якісь вегетаріанські ресторани або купувати специфічні продукти. Знаєте, яке найздоровіше харчування? Це те, що ви їли, коли приїжджали влітку у село до бабусі...

Там є і овочі, і фрукти, багато фізичної активності та свіжого повітря. Усе, що там є насправді, є найбільш здоровим. Чи це коштуєте багато? Та ні", - зазначила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

"Ідіть на базар, купуйте моркву, яблука, картоплю - свіжу, нашу, українську. Це — найбільш здорова їжа. У нашій країні — у кожному сезоні маємо свіжі продукти.

Також вживайте чорний хліб — найздоровіший з усіх видів. У Європі він коштує удесятеро дорожче, його подають у дорогих ресторанах. Ми ж його можемо вживати щодня", - сказала Супрун.

Про це вона заявила під час Національної конференції з неінфекційних захворювань, - пеарадає Цензор.

За даними міжнародних експертів, неінфекційні хвороби — рак, діабет, серцево-судинні захворювання, психічні розлади та хронічні обструктивні захворювання легень — є провідною причиною смертності в Україні.

Розвитку неінфекційних захворювань можна запобігти, дотримуючись здорового способу життя, зокрема, правильного харчування, активних фізичних навантажень, та при вчасному зверненні до лікарів за найменших симптомів хвороби.

супрун медицина суспільство

Знак гривні
Знак гривні