Півтисячі українських рибалок перекрили Дунай, але на них не реагували (ФОТО)

В Одеській області в місті Вилкове пікетували близько півтисячі рибалок, перекривши своїми човнами річку Дунай. Вони вимагали збільшити квоти на вилов дунайського оселедця.

Зазначається, що ловля дунайського оселедця - головний промисел у Вилковому. Цю рибу продають по всій Україні, а також експортують.

За словами учасників акції протесту, Державне агентство рибного господарства заборонило їм ловити дунайський оселедець, оскільки нібито вичерпані всі квоти на його вилов. Йдеться про 400 тонн.

Рибалки ж стверджують: цього року в дунайського оселедця був хороший нерест і цієї риби багато. Крім того, вони зазначають, що браконьєри і рибалки з Румунії ловлять оселедець безперешкодно.

Українські рибалки вбачають у забороні бажання чиновників отримати хабара. Ще одна версія - лобіювання таким чином імпорту оселедця з Норвегії, який є головним конкурентом дунайського.

Акція тривала 15 хвилин. Втім, рибалки заявили: якщо їм не підуть на поступки, вони зроблять таку акцію безстроковою.

Як повідомляє видання, на акцію ніхто з представників міської або обласної влади не прийшов. Не було на ній і представників Держагентсва рибного господарства.

Цензор

протест одещина

Знак гривні
Знак гривні