Мангеру також пом'якшили статтю

Генеральна прокуратура оголосила нову підозру голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру. Тепер його підозрюють не в замовленні вбивства, а в замовленні побиття Катерини Гандзюк.

Про це повідомив проект розслідувань "Слідство.Інфо". Інформацію Суспільному також підтвердив адвокат Мангера Олександр Шадрін.

Тепер мова йде про ст. 121 ч. 2 Кримінального кодексу - замовлення побиття, що передбачає позбавлення волі на термін від 7 до 10 років.

Раніше Мангера звинувачували в організації вбивства й умисному вбивстві, яке передбачало позбавлення волі від 10 до 15 років або довічне ув'язнення.


Фігуранти вбивства Гандзюк раптом уже не винні в убивстві

Як повідомлялося, п'яти фігурантам справи Гандзюк пом'якшили статтю через надання викривальних показань. Йшлося про В'ячеслава Вишневського, Віктора Горбунова, Володимира Васяновича, Микиту Грабчука та Сергія Торбіна.

18 квітня стало відомо, що пом'якшили статтю ще одному фігуранту справи Ігорю Павловському, йому закидають тепер приховування злочину, а не організацію.

Також в ГПУ повідомили, що підозрювані у справі Гандзюк пішли на угоду зі слідством.

Нагадаємо, 31 липня 2018 року в центрі Херсона активістку Катерину Гандзюк облили кислотою. 4 листопада вона померла в лікарні.

Лівий берег

гандзюк кримінал мангер херсонщина суд

Знак гривні
Знак гривні