Радари зафіксували тисячі перевищень швидкості лише по Київській облаcті

В Київській області з початку року зафіксовано п’ять тисяч порушень на дорогах. Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на дані Нацполіції. Їх фіксували чотири радари TruCam, які повноцінно запрацювали з 15 жовтня.

Повідомляється, що з п’яти тисяч постанов про порушення 687 винесесно через перевищення ліміту швидкості у 50 км/год. Нагадаємо, нещодавно в КМДА дозволили розганятися на окремих вулицях до 80 км/год, і одночасно готуються скасувати це рішення.

Зазначимо, в Київській області працюють чотири такі радари, в Києві – три: на Броварському проспекті, Саперно-Слобідській вулиці та на Столичному шосе. Швидкість фіксується виключно на аварійно-небезпечних ділянках і в місцях, де задокументована найбільша кількість ДТП. У планах було облаштувати цими системами фіксації також поліцейські автівки.

Раніше в КМДА повідомили, що наприкінці весни в Києві встановлять п’ять пристроїв фотофіксації швидкості на дорогах, а наприкінці літа – 15. Камери розташують у потенційно небезпечних місцях. Інформацію про такі місця надаватиме поліція. 50% суми штрафів надходитимуть до загального фонду Держбюджету, 30% – власникам доріг, і 20% – МВС і Нацполіції. Таку систему збиралися запровадити ще чотири роки тому.

Зазначимо, наразі штраф за перевищення швидкості в 20 км/год становить 255 гривень, а за перевищення швидкості в 50 км/год – 510 гривень.

Хмарочос

закон поліція автомобілі київщина

Знак гривні
Знак гривні