Путін намагатиметься організувати кровопролиття під час виборів, - Порошенко

Президент РФ Володимир Путін робитиме все можливе, щоб зірвати вибори, але йому це не вдасться, - заявив Петро Порошенко в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV.

"Він робитиме все можливе, щоб перешкодити нашому шляху вперед, буде намагатися дестабілізувати внутрішню ситуацію, організувати рухи радикалів, які зроблять усе можливе, щоб зірвати вибори, щоб на виборах пролилася кров. Але, пане Путін, нічого у вас не вийде. Ми зупинили вас у 2014 році, зупинимо і зараз", - сказав Порошенко.

Він зауважив, що стан готовності наших збройних сил значно підвищить ціну, яку доведеться заплатити агресору за "можливу авантюру у вигляді продовження вторгнення на суверенну територію України окупаційних іноземних військ".

"Коли мене запитують, хто мій союзник, з ким я буду об’єднуватися, координувати свої дії, то кажу, що мій союзник - це український народ. Мій опонент - Володимир Путін", - заявив він.

Президент додав, що зараз потрібно мобілізувати зусилля, забезпечити захист українських інтересів, реформи, прорив.

"Це робиться для того, щоб зміни, які були проведенні за останні п’ять років, стали незворотними. Тому мені все одно, хто буде грати на користь Путіну, бо все, що послаблює нашу державу, посилює Путіна", - сказав він.

Порошенко також додав, що Росія зараз опинилася в ізоляції, тому Путін шукає можливості, аби розірвати нашу країну зсередини.

Також Порошенко додав, що політичний діалог між Україною та Російською Федерацією можливий лише після деокупації Донбасу та Криму.

Він нагадав, що на виборах в Україні спостерігачів з Росії не буде.

вибори-19 путін порошенко

Знак гривні
Знак гривні