Окупаційна влада ЛНР фактично ввела трудову повинність (ДОКУМЕНТ)

Про це йдеться в "постанові" так званої "ради міністрів республіки", ухваленій 12 березня.

Зазначається, що порядок залучення мирних жителів до виконання робіт "для потреб оборони, ліквідації наслідків застосування противником зброї, відновлення пошкоджених (зруйнованих) об'єктів економіки, систем життєзабезпечення" розроблено відповідно до "закону" псевдодержави "Про воєнний стан".

Передбачається, що "до виконання робіт для потреб оборони залучаються повнолітні працездатні громадяни" віком від 18 до 60 років для чоловіків і до 55 років для жінок. Виняток робиться для тих, хто може зі зброєю в руках поповнити лави незаконних збройних формувань "ЛНР", матерів-одиначок, вагітних жінок та інвалідів.

Мирні жителі, - йдеться в додатку до "постанови", - залучаються до примусових робіт "для потреб оборони" органами військового управління "народної міліції" і виконавчими органами окупаційної влади.

Після видання ватажком "республіки" відповідного "указу" уповноважені органи мають видати накази, "які доводяться до громадян".

У цих наказах вказується місце і час збору громадян, що залучаються до робіт "для потреб оборони".

Мирні жителі, згідно з розпорядженнями бойовиків, "зобов'язані прибути в зазначене місце до призначеного часу і виконувати вимоги уповноважених органів під час виконання робіт для потреб оборони".

За виконання цих робіт окупаційна влада "ЛНР" обіцяє безкоштовно годувати населення, яке залучається, і виплачувати компенсацію "в розмірах, встановлених "міністерством праці та соціальної політики"".

Цензор

луганщина сепаратизм абзац

Знак гривні
Знак гривні