ЗМІ: Ополченочка з російської пропаганди здалась Україні й готова свідчити в Гаазі (ВІДЕО)

Українська контррозвідка вивела з окупованої території заступника командира полку "ДНР" Світлану Дрюк (позивний Вітерець), про яку російські пропагандисти зняли фільм "Ополченочка". Жінка здалась і готова свідчити проти свого командира-росіянина:

Дрюк вивезли з Донецької області після того, як восени минулого року в районі Чистякового (колишній Торез) через вибух були знищені вісім танків Т-72 незаконного збройного формування "11 полк ДНР", де вона служила.

Історію жінки розповіли лише тепер, у березні, оскільки до останнього часу на окупованій території перебували двоє її дітей, - передає ЛБ.

За словами Дрюк, її підрозділом командує кадровий російський військовий Олексій Бернгард. "Він кар'єрист, тому що він не дивиться, здійсненна ця задача чи нездійсненна. Людину прислано з урахуванням того, що з "ДНР" він виїде з черговою зіркою", - сказала жінка. Вона готова дати свідчення проти Бернгарда та інших кадрових російських військових, про яких їй відомо.

Дрюк розповіла також, що в Росії вже готовий план, як завезти в Донецьку і Луганську області до 100 тисяч військових під виглядом місцевих "ополченців" за потреби. Вона стверджує, що на окупованій території вже підготовлено документи прикриття на реальних російських військових, які можуть зайти в Україну протягом чотирьох годин.

У такому випадку на базі одного "ДНР-івського" полку мають розгорнутися троє російських. "Усі росіяни за списком є місцевими. З кожного полку, з кожної частини робиться три. Якщо в полку дві тисячі людей, то зайде шість тисяч росіян", - розповіла вона.

Дрюк воювала проти України з 2014 року. "Мені кажуть: ти воювала, ти вбивала людей. Так, у 2014 році я стала начальником штабу дивізіону. Я себе не виправдовую, просто тоді був такий час, я виконувала те, що мені говорили", - заявила вона.

За словами жінки, мотив для втечі з лав "ДНР" у неї особистий - "друг" в українських спецслужбах.

донеччина кримінал тероризм пропаганда сепаратизм

Знак гривні
Знак гривні