Тимошенко веде кампанію за зниження тарифів спільно з олігархом з Опоблоку Новинським (РОЗСЛІДУВАННЯ)

Довірена особа кандидатки на посаду президента України Юлії Тимошенко Олексій Кучеренко проводить кампанію за зниження тарифів спільно з заступником голови «Партії миру» опоблоківця Вадима Новинського. Про це йдеться у розслідуванні програми «Схеми: корупція в деталях».

Публічну кампанію за зниження тарифів веде ГО «Тарифна мобілізація». Її співзасновники – екс-міністр ЖКГ в уряді Тимошенко Олексій Кучеренко й екс-прокурор із Донеччини Максим Гольдарб, який також є заступником голови «Партії миру». Її очолює голова депутатської фракції «Опозиційний блок» у Верховній Раді Вадим Новинський, – передає Громадське.

Гольдарб працював в органах прокуратури Донеччини, за часів президентства Віктора Януковича перевівся до Києва. Коли міністром оборони був Павло Лебедєв, Гольдарб став аудитором у Міністерстві оборони.

Спілка офіцерів публічно звертала увагу, що Максим Гольдарб може бути причетний до закупівлі палива для потреб армії за завищеними цінами, зазначають «Схеми». А Військова прокуратура порушувала кримінальну справу щодо недбалого ставлення Гольдарба до військової служби.

Олексій Кучеренко у коментарі журналістам зазначив, що співпраця із Гольдарбом – не політична. Подібну позицію озвучив і Вадим Новинський. Він вважає, що Кучеренко і Гольдарб співпрацюють як професіонали.

28 лютого програма «Наші гроші з Денисом Бігусом» оприлюднила розслідування, у якому йшлося, що деякі громадяни України, які нібито жертвують тисячі гривень на діяльність партії «Батьківщина», про це навіть не здогадуються. Сама Тимошенко у відповідь заявила, що це підприємці платять через родичів.

Новинський вибори-19 тимошенко

Знак гривні
Знак гривні