Після кількох невдобно вийшло, Росія заборонила військовим публікувати дані про себе в соцмережах

А то ж дуже легко всілякі Bellingcat розкривають дані про участь "ихтамнетов" у закородонних операціях, а то й замовних убивствах!

Державна дума Росії ухвалила поправки до закону «Про статус військовослужбовців», якими заборонила військовим користуватись на службі смартфонами, що визначають геолокацію, і робити публікації в соціальних мережах, - передає Громадське. Відтепер російським військовим заборонено повідомляти інформацію про себе, розміщувати відомості про близьких родичів, товаришів по службі, командування або розташування військових частин.

У пояснювальній записці пояснили необхідність таких обмежень тим, що «військовослужбовці представляють особливий інтерес для спеціальних служб окремих держав, терористичних та екстремістських організацій», а також, на думку російських законотворців, така інформація може бути використана для інформаційного та інформаційно-психологічного впливу на військових РФ.

Крім того, законом встановлюється «заборона військовослужбовцям і громадянам, призваним на військовий збір, надавати ЗМІ або з використанням мережі інтернет поширювати інформацію, що дає змогу визначити їх приналежність або призначення до збройних сил РФ, інших військ, військових формувань і органів».

Аналогічну заборону пропонується поширити і на інформацію про товаришів по службі, а також членів сімей і батьків військовослужбовців, у тому числі «інформацію, що дає змогу визначити місце перебування зазначених осіб у певний період».

За порушення передбачених заборон військових зможуть притягнути до дисциплінарної відповідальності. Це також може стати основою для дострокового звільнення силовиків.

Наголошується, що при роботі над законопроектом «був використаний зарубіжний досвід».

Відповідний законопроект уряд РФ вніс у Держдуму у червні минулого року.

Зазначимо, що завдяки публікаціям російських військовослужбовців у соціальних мережах неодноразово було доведено участь російських військ, зокрема, у війні на Донбасі.

Нагадаємо, в червні минулого року Україна подала до Міжнародного суду ООН меморандум у справі проти Росії про порушення Міжнародної конвенції про заборону фінансування тероризму.

Крім того, в жовтні 2018-го року у Службі безпеки Україні заявили, що отримали чергові докази хакерських атак проти України з боку російських спецслужб у період з 2015 по 2017 рік.

Також цьогоріч у січні Генеральна прокуратура заявила, що отримала нові докази фінансування Росією бойовиків на Луганщині — знайшли продуктові набори та зброю.

соцмережі армія закон технології росія агресія

Знак гривні
Знак гривні