В Миргороді вилучили найбільшу в історії України партію метадону (ФОТО)

Співробітники Головного управління з боротьби з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки вилучили в Полтавській області найбільшу в історії України партію синтетичного наркотику метадону.

Як з'ясувалося, учасники організованого угруповання орендували приватний будинок у Миргороді, в якому облаштували нарколабораторію. "Товар" зловмисники планували збувати по всій території країни через мережу дилерів.

"Під час обшуків вилучили понад 20 кг метадону, 300 кілограмів прекурсорів та майже 50 літрів рідкого метадонового концентрату. Вартість вилучених препаратів за цінами «чорного ринку» становить понад 35 мільйонів гривень. У приміщенні також виявлено лабораторне обладнання для виготовлення наркотику", - повідомили в СБУ.

Організатора угруповання і двох учасників затримано згідно зі ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу. У рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 307 КК, тривають невідкладні слідчо-оперативні дії. Вилучене обладнання та речовини скеровано на експертизу, після закінчення якої буде ухвалено рішення про висунення затриманим підозри.

Лівий берег

кримінал полтавщина

Знак гривні
Знак гривні