Розвідка перевіряє, чи є російське громадянство у Новинського

Голова СЗР нагадав про вади українського законодавства, відповідно до якого подвійне громадянство заборонене, але покарання за його наявність не передбачена.

Служба зовнішньої розвідки проводить перевірку наявності російського паспорта в народного депутата від "Опозиційного блоку" Вадима Новинського. Про це розповів голова СЗР Єгор Божок в інтерв'ю LB.ua.

"Питання з приводу російського паспорта Новинського в роботі. Але враховуючи, які сили, засоби та ресурси стоять за цією людиною... Перед тим, як піти в суд, українська сторона повинна буде на 200% бути впевнена, що є залізобетонні підстави", - відповів очільник відомства.

При цьому він нагадав про вади українського законодавства, відповідно до якого подвійне громадянство заборонене, але покарання за його наявність не передбачена.

"Я вважаю, що це була «закладка», яку в українське законодавство впровадили ще давно, а ось зараз усе проявляється. Але як людина, яка доволі давно перебуває на держслужбі, можу відповідально сказати: більшої політичної волі вичистити ту, як нещодавно висловився Андрій Парубій, «нечисть», ніж зараз, не було ніколи. Я говорю серйозно, хочете вірте, хочете ні. Історія нас розсудить", - резюмував Божок.

Нагадаємо, Вадим Новинський отримав українське громадянство у 2012 році, проте ще в 2015 році нардеп Тетяна Чорновол заявила, що Новинський із російського громадянства не вийшов.

Новинський росія

Знак гривні
Знак гривні