Винен у державній зраді. Суд почав оголошувати заочний вирок Януковичу

Оболонський районний суд Києва почав оголошувати вирок екс-президентові Віктору Януковичу. Будівлю суду охороняє поліція. Біля неї стоїть пожежна машина. До початку засідання в залі зібралося багато журналістів.

Також у залі перебувало 13 невідомих осіб, які представляються як "громадяни України". Невідомі чоловіки зайшли в приміщення разом із поліцією. На запитання, що це за люди, один із поліцейських зазначив, що всі, хто пройшов усередину, зареєстровані.

Адвокати Януковича принесли в зал плакат з написом: "Вони здали Крим" та фотографіями Яценюка, Авакова, Турчинова, Луценка:

Януковичу інкримінувають, що 1 березня 2014 року, перебуваючи на території Росії, він скоїв державну зраду, звернувшись із письмовою заявою до президента РФ Володимира Путіна з проханням використати російські війська на території України.

Оболонський райсуд у Києві вважає достатніми докази провини екс-президента Віктора Януковича з приводу державної зради й пособництва у веденні агресивної війни.

Про це сказав один із суддів у справі - Максим Тітов, зачитуючи вирок, передає журналіст LB.ua.

"Незважаючи на невизнання своєї провини обвинуваченим, суд, вислухавши показання свідків, дослідивши висновки експертів, документи й речові докази, оцінивши доводи звинувачення і захисту, вважає, що винність обвинуваченого у вчиненні злочинів, передбачених частиною 1 статті 111 (держзрада), частиною 5 статті 27, частиною 2 статті 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України доведена належними і допустимими доказами", - сказав він.

13 років тюрми від моменту затримання

Оболонський районний суд Києва заочно засудив колишнього президента України Віктора Януковича до 13 років позбавлення волі.

Судді визнали доведеною провину Януковича в зраді і пособництві у веденні агресивної війни, але відхилили звинувачення в сепаратизмі. Оболонський суд вважає, що обвинувачення не змогло довести факт того, що Янукович був проінформований про цілі російської влади захопити Крим.

За держзраду Янукович отримав 13 років, за пособництво у веденні агресивної війни - 12 років.

Під час прийняття рішення судді врахували позитивну характеристику, яку дали Януковичу деякі свідки, наприклад Анна Герман, а також відсутність у нього непогашених судимостей.

Лівий берег

кримінал янукович росія майдан агресія

Знак гривні
Знак гривні