5 немовлят захворіли на кір прямо після народження, заразившись від мам. Це Львівщина, де ситуація найгірша в Україні (ІНФОГРАФІКА)

Найбільше хворіють там, де найменше охоплення вакинацією. П'ятеро немовлят у Львові захворіли на кір відразу після народження. У них миттєво з'явилися висипання і підвищилася температура, а згодом виникли ускладнення у вигляді пневмонії. Малюкам відразу почали колоти антибіотики.


У 2018 в Україні встановлено сумний рекорд із захворюваності на кір. На Заході – найбільше

Повідомляється, що мами заразилися на кір ще до пологів, але захворювання проявилося вже після народження дітей. У однієї мами кір проявився через два дні після пологів, а в іншої – через п'ять, – передає ЛБ.

Двох немовлят, які захворіли на кір на початку січня, вже виписали з лікарні. Ще трьох, яких госпіталізували 19 і 20 січня, продовжують лікувати.

Раніше в Одеській області на кір захворіли понад 70 дітей.

Як повідомлялося, Міністерство охорони здоров'я має намір ініціювати оголошення епідемії кору в Україні.

Супрун збирає документи для скликання спеціальної комісії.

"Щоб оголосити епідемію, ми повинні скликати спеціальну комісію, яка буде це робити. До кінця тижня ми збираємо всі документи, щоб можна було зібрати цю комісію і розглянути, чи настав час епідемії", – сказала вона.

При цьому, за словами Супрун, комісія бере до уваги не тільки кількість хворих і померлих, але й інші чинники.

Також вона зазначила, що під час епідемії міністерство має розширені повноваження із закупівлі вакцин.

Україна лідирує за захворюваністю на кір у Європі.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

інфографіка львівщина медицина абзац

Знак гривні
Знак гривні