У Росії мільярдера засудили до 4,5 років колонії за контрабанду елітного алкоголю

Басманний суд Москви засудив російського мільярдера Дмитра Михальченка до чотирьох років і семи місяців колонії загального режиму за звинуваченням у контрабанді алкоголю.

Прокуратура просила призначити бізнесменові за кару 10 років тюрми суворого режиму, передає Zaxid.net із посиланням на “Медузу”.

Михальченка затримали в березні 2016 року. Справу порушили після виявлення в порту Усть-Луга (Ленінградська область) контейнерів з коньяком вартістю близько півмільйона рублів за пляшку без необхідних документів.

Статки Михальченка, як зазначає видання, раніше оцінювали в 18 млрд. рублів (близько 260 млн. доларів).

Йому належить будівельна компанія “Балтстрой”, він також є фігурантом справи про розкрадання під час реконструкції резиденції президента Росії Володимира Путіна.

Російська служба ВВС повідомила, що за час розслідування кримінальних справ статки бізнесмена скоротилися до 1,5 млрд. рублів.

Згідно з версією слідства, Михальченко 2014 року організував злочинну групу для контрабанди елітного алкоголю з Великої Британії, Франції та Італії.

Його колега відвідував ці країни за завданням Михальченка та купував там алкоголь. У порту Гамбурга пляшки були упаковані в контейнери. Згідно з документами, це був не алкоголь, а китайський герметик.

До слова, засуджений вже фактично відсидів термін покарання у СІЗО, який перерахували відповідно до оновленого законодавства, тож Михайленко може невдовзі вийти на волю.

Джерело: Новинарня

контрабанда росія

Знак гривні
Знак гривні