За місяць нового закону, розмитнили 11 тисяч євроблях на 700 млн грн. Це мало чи багато? (ІНФОГРАФІКА)

Станом на 27 грудня за новими правилами в Україні розмитнили понад 11 тисяч автомобілів із іноземною реєстрацією. До держбюджету оформлення машин принесло близько 700 мільйонів гривень. Про це Громадському повідомив очільник Департаменту організації митного контролю ДФС Анатолій Сербайло.


11 тисяч узаконених - не дуже великий відсоток: загалом в Україні незаконно перебуває майже чверть мільйона авто з іноземною реєстрацією. Звідки більшість "євроблях"? (ІНФОГРАФІКА)

Щоденно на українських митницях оформлюють близько 4 тисяч авто. З них майже 1500 — ті машини, які були ввезені на територію Україні до листопада 2018 року.

«Я вважаю, що ми ще не досягли пікових навантажень по оформленню. Ажіотаж, скоріше за все, буде в останні дні дії знижки на акциз», — сказав Сербайло.

Євробляхи, як правило, старіші за машини з українськими номерами:

До 25 лютого українці можуть зареєструвати авто зі знижкою. Вона передбачає вдвічі менший акцизний податок. Станом на 27 грудня на Київській міській митниці зареєстрували 2 тисячі 84 атівки. За них було сплачено 135 мільйонів 302 тисячі гривень, розповіла речниця митниці Ольга Неділя.

За даними ДФС, безпосередньо впродовж 26 грудня за новими правилами в Україні розмитнили майже 1 тисячу 400 машин.

Раніше в Державній фіскальній службі зазначали, що в середньому бюжет отримував 65,8 тисяч гривень доходу від розмитнення однієї «євробляхи». При тому, більшість євроблях купувались "із дешевих":

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

закон інфографіка податки автомобілі

Знак гривні
Знак гривні