Завод “Форт” запустив лінію з виробництва патронів (ФОТО)

На вінницькому заводі “Форт”, що належить до управління Міністерства внутрішніх справ, запущена лінія, на якій по замкнутому циклу виготовляються кулі і гільзи для патронів калібрів 9х18мм (Makarov) і 9х19мм (Luger).

Арсен Аваков відвідав підприємство та ознайомився з роботою нової виробничої лінії.

“На державному казенному підприємстві “Форт”, яке входить до сфери управління МВС, ми запустили лінію повного циклу виробництва патронів для пістолетів калібрів 9х18мм і 9х19мм. Це пістолети для поліцейських, нацгвардійців, прикордонників, тобто, для всіх підрозділів системи МВС. Із запуском цієї лінії будуть повністю задоволені потреби наших органів МВС в цьому виді боєприпасів, ми також додатково зможемо передавати їх іншим органам чи навіть експортувати”, — сказав Аваков.

Запуск нової виробничої лінії став можливим після виділення за підтримки уряду та Мінекономрозвитку майже 69 мільйонів гривень, за які придбали обладнання різних світових виробників (США, Чехія, Польща, Туреччина).

На сьогодні ці виробничі лінії можуть виготовляти стрілецькі боєприпаси для пістолетів у двозмінному режимі загальною кількістю 14 мільйонів штук на рік.

Аваков також додав, що згодом на підприємстві “Форт” буде встановлено лінію з виробництва боєприпасів для стрілецької автоматичної зброї в калібрах від 5,45 мм до 14,5 мм.

Новинарня

вінниччина зброя

Знак гривні
Знак гривні