Держдеп не рекомендує їздити в Одесу й Харків, не кажучи про окуповані Донбас і Крим

Американцям не радять їздити в області з воєнним станом — такі оновлені рекомендації Держдепу США про Україну, передає Громадське. Втім, Держдеп розрізняє різні "рівні небезпеки", про що йдеться нижче.

«Подорожуйте з підвищеною обережністю до України через злочини та заворушення. У деяких районах є підвищені ризики», — йдеться у рекомендаціях Держдепу: Ukraine travel advisory.

Якщо загалом Україна отримала 2-й рівень небезпеки (як і Китай, Єгипет, Росія, Данія та Німеччина), то в окремі райони — Крим та Донбас — США їхати взагалі не рекомендують.

Анексований Крим та Донецька і Луганська області окремо отримали 4-й рівень небезпеки - Крим через довільні затримання "окупаційною владою Росії", Донбас через збройний конфлікт. Туди категорично «не їздіть».

(Do not travel to: Crimea due to arbitrary detentions and other abuses by Russian occupation authorities.
The eastern parts of the Donetsk and Luhansk oblasts, especially the non-government-controlled areas, due to armed conflict.
)

Крім того, у Держдепі дали 3-й рівень небезпеки тим десятьом областям, в яких Україна запровадила воєнний стан. Туди свої поїздки США радять «переглянути».

(Reconsider Travel to: Odesa, Mykolaiv, Kherson, Zaporizhzhya, Sumy, Kharkiv, Chernihiv, and Vinnitsya regions due to martial law.)

донеччина одеса крим сша україна харків луганщина

Знак гривні
Знак гривні