32 обвинувачених у справах Євромайдану можуть звільнити через термін давності злочинів

32 звинувачених у злочинах проти Євромайдану підпадають під звільнення від кримінальної відповідальності, оскільки минув 5-річний термін давності. Про це повідомила Генеральна прокуратура України, - пише ЛБ.

Згідно зі ст. 80 Кримінального кодексу, термін притягнення до відповідальності за злочини середньої тяжкості становить 5 років з моменту вчинення злочину. При цьому, перебіг терміну давності зупиняється, виключно якщо засуджений ухиляється від відбування покарання.

"У період 2014 - 2018 років у суди для розгляду по суті скеровано кримінальні провадження за підозрою 114 осіб, які скоїли особливо тяжкі, тяжкі, середньої та невеликої тяжкості злочини, і 32 осіб, які вчинили злочини невеликої або середньої тяжкості", - сказано у відповіді ГПУ на запит журналістів.

Підозри щодо злочинів середньої та невеликої тяжкості вручили ще 5 особам, з яких 4 перебувають у розшуку. Усього через події Євромайдану в розшуку перебувають 53 людини.

Нагадаємо, раніше Генпрокуратура відзвітувала про розслідування справ, пов'язаних із Євромайданом, придушенням акцій протесту і вбивствами протестувальників у 2013-2014 роках.

майдан беркут кримінал

Знак гривні
Знак гривні