Росія під час захоплення випустила по українських кораблях не дві, а чотири ракети (АУДІО)

Російська авіація випустила чотири ракети по українських кораблях під час їхнього захоплення в нейтральних водах біля Керченської протоки.

Заступник голови СБУ Олег Фролов на брифінгу в четвер оприлюднив перехоплення розмов екіпажів російського літака Су-30 і вертольота Ка-52 з пунктами управління.

"Ці переговори не залишають жодних сумнівів, що російське військове керівництво усвідомлено віддавало наказ на застосування зброї проти українських кораблів", - заявив він.

"Українські кораблі стали мішенню для російських військових, які зухвало відпрацювали навички застосування різних видів озброєння. Фактично українські військовослужбовці вижили дивом, тому що зазнали шести видів нападу", - сказав представник СБУ.

Фролов уточнив, що йдеться про таран буксира "Яни Капу" сторожовим кораблем "Дон"; дві ракети з винищувача Су-30; дві ракети з вертольота Ка-52; великокаліберне корабельне озброєння; штурм спецпризначенців із застосуванням фізичної сили.


Раніше повідомлялося про дві ракети, випущені по кораблях. Вони вже поверталися до Одеси і були в міжнародних водах

"Шостий вид насильства триває зараз: фізичний, моральний і психологічний тиск і незаконний арешт усіх 24 військовослужбовців", - заявив він.

Лівий берег

армія азов росія агресія

Знак гривні
Знак гривні