Провокатори кидали коктейлі Молотова в передану Вселенському патріархату Андріївську церкву, постраждав священик УПЦ КП

Сьогодні вранці невідомі кинули "коктейль Молотова" в Андріївську церкву в Києві. За даними видання "Київ оперативний", нападники втекли в бік Пейзажної алеї, їх розшукує поліція. Інформацію про напад на церкву підтвердив також народний депутат Ігор Луценко.

Невідомі кидали пляшки із запалювальною сумішшю в двері стилобату (будинку-фундаменту) церкви. Будівля не постраждала, проте отримав травми священик Київського патріархату. Про це повідомив прес-секретар УПЦ КП Євстратій (Зоря). Нападники використовували проти священика силу і газовий балончик.

"Прихвосні Москви намагаються" прозорими натяками "лякати представників Вселенського патріарха, якому Андріївська церква передається під представництво. Однак, як мудро говорив Святіший Варфоломій в очі московитам: "Вселенський патріархат нікому не загрожує і не сприймає погрози", - написав Зоря.

7 листопада Президент України Петро Порошенко підписав законопроект №9208 про передачу Андріївської церкви Константинополю.

У жовтні Верховна рада України підтримала в першому читанні за основу і в цілому законопроект №9208 про передачу Андріївської церкви Константинополю. За закон з другого разу проголосували 237 депутатів ВР (спочатку 216).

київ кримінал Церква

Знак гривні
Знак гривні