Об'єднавчий собор Православної церкви в Україні може відбутися 22 листопада

Архієрейський собор, під час якого представники українських православних церков повинні прийняти рішення про об'єднання церкви й обрати її предстоятеля, ймовірно відбудеться 22 листопада.

Про це заявив колишній прес-секретар предстоятеля УПЦ МП протоієрей Георгій Коваленко, повідомляє Радіо Свобода.

"Ми в перехідному періоді. Московський патріархат визначився і в цілому, і в Україні. Потрібно почекати. Обіцяють 22 листопада Об'єднавчий собор. Згідно з церковними правилами і традиціями, будь-яке рішення священноначалія має бути рецепійовано, прийнято або не прийнято, зокрема, духовенством і віруючими", - зазначив Коваленко.

Нагадаємо, раніше в УПЦ МП заявили про існування вказівки з Константинополя про те, що у виборах голови помісної церкви не повинні брати участь лідери УПЦ КП і УАПЦ - Філарет Денисенко і Макарій Малетич.

В УПЦ КП цю інформацію спростували, закликавши довіряти тільки офіційним заявам про процес.

Ієрархи УПЦ МП розповіли Порошенку про безпрецедентний тиск Москви

3 листопада президент Петро Порошенко зустрівся з Вселенським патріархом у Стамбулі й підписав з ним угоду про створення незалежної української церкви.

Порошенко та Вселенський патріарх Варфоломій I

Рішення Синоду відкривають дорогу для надання томосу про автокефалію після Об'єднавчого собору УПЦ КП, УАПЦ та УПЦ МП. Предстоятель УПЦ КП Філарет заявив, що дата Об'єднавчого собору в Україні залежить від Вселенського патріарха. Разом з тим Філарет сподівається, що Собор буде проведено в листопаді.

релігія Церква

Знак гривні
Знак гривні