Як українські політики реагують на санкції Кремля (ОГЛЯД)

Українські політики та вище керівництво держави відреагували на запроваджені проти них економічні санкції Росії.

Частина фігурантів кремлівського списку зраділа, що їх туди включили, а отже Росія «визнає їхню проукраїнську позицію». Інші заявили, що не мають бізнесу в Росії, відтак не бояться санкцій Кремля.

Огляд Громадського:

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов заявив, що в нього єдиний можливий коментар щодо цього списку: «Налякали їжаків голим задом! Крапка».

Голова Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков сказав, що «українців не 322, а мільйони. І їх не переб’єш ані санкціями, ані кримінальними справами».

Лідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко та лідер «Радикальної партії» Олег Ляшко сказали, що в них немає бізнесу в Росії, тож не бояться запроваджених проти них санкцій.

«Санкції Кремля мене, якщо чесно, мало хвилюють. Бізнесу в мене ані тут, ані там бути не може», — заявила Тимошенко та здивувалася, що обмеження не запровадили проти компанії Roshen та «Кузні на Рибальському», які належать Порошенку.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк та віце-спікерка Ради Ірина Геращенко зраділи, що потрапили до санкційного списку, адже, на їхню думку, це означає їхню проукраїнську позицію.

«Засмутився, якби не потрапив до санкційного списку. Українцю бути другом Московії — ганебно. Тому втішений, що включивши мене до санкційного списку, Кремль визнав і мене, і багатьох моїх колег, людиною чіткою проукраїнської позиції», — заявив Омелян.

Ірина Геращенко висловила схожу позицію щодо санкційного списку та додала, що «приємно перебувати в одному списку з пристойними людьми».

Водночас, за її словами, їй давно заборонений в’їзд до Росії, тож ці економічні санкції її не торкнуться.

А Яценюк привітав колег, які потрапили до списку. Він також вважає, що Україна має надати відповідь Росії в міжнародних судах.

«Це не санкційний список. Більшість прізвищ в ньому — справжні патріоти України», — заявив Яценюк.

Генпрокурор Юрій Луценко сказав, що не надає великого значення кремлівському списку.

«Якщо Росія думає, що цим когось налякає — то навряд. Що стосується мене — значить, я на правильному шляху», — заявив він.

Порошенка та прем’єра Володимира Гройсмана у списку немає, адже проти перших осіб держави санкції не запроваджуються.

Раніше прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив, що РФ запровадить санкції проти сотень українців, які «шкодять Росії».

санкції росія

Знак гривні
Знак гривні