Куди піти на Геловін у Києві: на містичну Україну в пітьмі з каганцями, на ніч жахів - а чи на 18+ у музей Ханенків? (АФІША)

Якщо на вулицях збільшується кількість гарбузів, а у кінотеатрах – трейлерів фільмів жахів, то незабаром нас чекає Геловін.

Київське міське видання «Хмарочос» підготувало добірку тематичних заходів для любителів жахів, містики та костюмованих вечірок.

Ніч жахів у Планеті Кіно

Планета Кіно запрошує усіх любителів фільмів жахів на ніч кіно з другого на третє листопада. У рамках події відбудеться показ фільму «Геловін». Він є вже одинадцятим фільмом у однойменній франшизі та прямим продовженням стрічки 1978 року. Сюжет розгортається за 40 років після подій оригінального фільму. В українському прокаті «Геловін» з’явиться 25 жовтня.

Загалом у програмі заходу чотири фільми: «Геловін», «Школа», «Без сну» та «Зло». Квиток на кожен сеанс потрібно купувати окремо. Організатори також обіцяють гостям вечора тематичні конкурси та розваги.

Місце: Планета кіно, РЦ «Блокбастер»

Адреса: проспект Степана Бандери, 34B

Дата: 2 листопада

Час: 22.30

Вартість: від 30 гривень

Halloween в музеї Ханенків

Уже традиційно до Дня всіх святих зали музею Ханенків заповнять химерні історії співробітників та відвідувачі у костюмах. Цього року екскурсію підготував знавець буддизму Євген Осауленко. Організатори обіцяють дійсно страшну та моторошну розповідь, розраховану на людей старше 18 років.

У музеї також проводитимуть тематичні геловінські квести експозиціями, що підходять для гостей будь-якого віку. Крім того, у музеї обіцяють вільний вхід для відвідувачів в костюмах.

Місце: Музей Ханенків

Адреса: вул. Терещенківська, 15

Дата: 27 жовтня

Час: 12:00 та 15:00

Вартість: 35 гривень + вхідний квиток

Вечірня екскурсія з каганцями «Містична Україна»

Національний музей історії України запрошує на екскурс містичними таємницями та нерозгаданими легендами украінської історії. У світлі каганіців відвідувачі дізнаються про українського Дракулу, отамана-чаклуна, що вмів ловити кулі на льоту, та гетьманський скарб у 40 кілограмів золота.

Місце: Музей історії України

Адреса: вул. Володимирська, 2

Дата: 31 жовтня

Час: 19.00

Вартість: 150 гривень

Містична екскурсія від «Secret-city»

Автори автобусно-піхошідної екскурсії Подолом та Лисою горою впевнені, що саме Геловін є хорошим шансом привідкрити двері у потойбіччя. Вони обіцяють відвідувачам прогулянку одним з наймістичніших місць столиці – Лисою горою та історії про русалок, відьом та неприкаяні душі, що її населяють.

У програмі також гадання та розпиття ритуального зілля біля вогнища. Інша частина екскурсії пройде на Андріївському узвозі та Замковій горі, де, за словами екскурсоводів, можна натрапити на старовинні склепи, привидів та чудові види на нічне місто.

Місце: Поділ та Лиса гора

Дата: 31 жовтня

Час: 19.00

Вартість: 250 гривень

Пішохідний квест «Мисливці за привидами»

Командам від двох до п’яти людей пропонують пройтися Києвом напередодні Геловіна та розгадати кілька загадок, щоб очистити місто від злих духів. Квест триватиме близько трьох годин, а довжина маршруту складатиме чотири з половиною кілометри. Організатори зазначають, що з собою потрібно мати ручку, папір, а також доступ до мобільного інтернету.

Дата: 27 жовтня о 11.00 та 28 жовтня о 17.00

Вартість: Безкоштовно за попередньою реєстрацією

Halloween Party від Американського дому

Американський дім запрошує на вечір тематичних ігор. Відвідувачі зможуть дізнатися походження традиції trick-or-treating (зноска – традиція, коли діти у костюмах ходять від будинку до будинку, збираючи солодощі), заглянути у своє майбутнє з гадалкою, визначити вбивцю у містичній рольовій грі, взяти участь у конкурсі костюмів та отримати солодкі призи.

Для входу на захід потрібно взяти з собою посвідчення особи.

Місце: Американський дім

Адреса: вул. Миколи Пимоненка, 6

Дата: 31 жовтня

Час: 18:30

Вартість: Вхід вільний

Halloween Pre-party від Atlas Night

В Atlas обіцяють геловінську вечірку з друзями, гарбузами, діджеями та духом злого гопника з Троєщини, що буде наливати чарку горілки в обмін на приспів вашої улюбленої пісні.

На вечірці буде два танцпола. На main stage гратимуть улюблені хіти 90-х, реп та техно. На іншій – співатимуть традиційне караоке. За хороший геловінський образ тут можна виграти трохи солодощів, безкоштовний вхід або навіть абонемент на усі вечірки сезону від Atlas Night.

Місце: Atlas

Адреса: вул. Січових Стрільців, 37-41

Дата: 27 жовтня

Час: 23:00

Вартість: 150 гривень

Halloween: Mount Kimbie (dj-set), The Bug & Miss Red

У лайн-апі вечора – дует Mount Kimbie, що представляють музику пост-дабстепу. Другий гість – британець The Bug, що виступатиме з вокалісткою Miss Red. Він відомий своїми експериментами в електронній музиці та започаткуванням напрямів джазкору, індастріал хіп-хопу та дарк даба.

Вечірка відбудеться у кінопавільйоні на бульварі Вацлава Гавела, 16. Шалені геловінські костюми тут вітаються.

Місце: Кінопавільйон

Адреса: бул. Вацлава Гавела, 16

Дата: 2 листопада

Час: 22:00

Вартість: від 500 гривень

Halloween Horror Night 2018 у Bingo Club

Лейбл ІншаМузика та агентство NeverLand десятий рік поспіль запрошують на андеграундний Геловін у Києві. Організатори обіцяють 12 годин живої електронної музики. У лайн-апі – Komissiya, Предсмертная кадриль, Shadazz, Respect Your Mom, Cherry-merry, Osnova, SLOW ACTION та ERROR::GENESIS.

Цьогоріч організатори обрали мексиканський напрямок. На вечірці наливатимуть текілу, робитимуть грим та фотографуватимуть у декораціях мексиканського Дня мертвих.

Місце: Bingo Club

Адреса: просп. Перемоги, 112

Дата: 27 жовтня

Час: 17:00

Вартість: від 200 гривень

мистецтво київ суспільство

Знак гривні
Знак гривні