Страх і ненависть у батьківському комітеті. Дитину зацькували, бо її батьки не здали гроші

Коротко для тих, хто ще не чув цю історію: троє мам із батьківського комітету шостого класу помстилися шляхом знущання над дитиною за те, що одна з мам не здає гроші до фонду школи. Дами з комітету замовили великий кремовий торт з нагоди закінчення чверті і принесли його в клас. Дівчинку, чиї батьки не здавали гроші, викликали до дошки й оголосили, що вона торт не отримає. Дівчинка плакала, але їй не дали піти зі "свята", а іншим дітям, які хотіли поділитися з нею тортом, не дали це зробити. Класна керівниця за однією версією брала участь в цькуванні, а за іншою - просто була присутня і не заважала знущатися з дитини.

У школі Харкова №151 на святкуванні кінця чверті ученицю 6-го класу Діану поставили перед дошкою і сказали, що для неї немає торта. Справа в тому, що її мама не здала гроші на солодощі. Zaborona.com розповідає, що сталося та хто винен.

Спочатку про цю історію розповів шкільний вчитель Євгеній Товстолуг. За його словами, на зборах було вирішено придбати порційний торт та тістечка. Гроші здали всі, крім мами однієї учениці. Вчитель розповів, що жінка принципово не здає гроші на жодні потреби класу. Товстолуг додав, що в інші свята батьки купували великий цілий торт і, коли різали, давали і їй шматок коштом батьків інших дітей, але цього разу все було порційне. Вчитель розповів, що дівчинка розплакалась, усе розповіла мамі, і тепер школу звинувачують у знущаннях.

Після цього мама однокласника дівчинки Наталія Добриніна в коментарях зазначила про «нюанси» історії. Вона розповіла, що класна керівничка не дозволила учениці піти додому зі святкування. Окрім цього, торт не був порційним – кожному нібито мало дістатися по два шматки: «Дівчинку поставили біля дошки і сказали, що їй нічого не дадуть, бо її батьки принципово не здають гроші на потреби класу».

Завуч Вікторія Калашник розповіла, що торт був таки не порційний, але підтвердила, що солодощів дівчинці і справді не дісталося: «Одна з мам батьківського комітету сказала їй про гроші». Вчительки, за словами завуча, у той час у класі не було, і про ситуацію вона дізналася з вуст цієї учасниці батьківського комітету. У школі запевняють, що вирішують питання.

Уже були бесіди з дитиною, її мамою, іншими батьками. Завуч Вікторія Калашник розповіла, що на вівторок, 23 жовтня, були заплановані батьківські збори, де жінка, яка не дала солодощів учениці, мала вибачитися перед дитиною та її матір’ю. Крім того, обіцяли обговорити ситуацію загалом, щоби подібне більше не повторювалося.

Збори відбулися, але жінка, яка образила дівчинку в ситуації з тортом, вибачатися не захотіла.

У «справі» фігурує Наталія Толяренко. Вона не тільки член батьківського комітету, але і вчителька в тій школі, ще й кандидат педагогічних наук і викладач в університеті, доцент. У 2008 році захистила кандидатську дисертацію за темою «Формування інтелектуальних умінь у молодших школярів у процесі роботи з комп’ютером».

Вчительку відсторонили від класного керівництва. Директору навчального закладу оголосили догану. Проте булінг дитини продовжується.

школа суспільство харків абзац

Знак гривні
Знак гривні