Гарячу воду киянам анонсує вже аж особисто прем'єр

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що гаряче водопостачання у Києві відновиться до кінця першого тижня жовтня, тобто до 7 жовтня.

Про це Гройсман заявив під час ефіру на одному з українських телеканалів, передає Громадське.

«Думаю, до кінця тижня ми все зробимо. Ми допоможемо від уряду, щоб це відбулося», — повідомив Гройсман.

2 жовтня стало відомо, що київське комунальне підприємство, яке має здійснювати постачання гарячої води мешканцям столиці, закупило у свого попередника, компанії Ріната Ахметова «Київенерго», майна на 269 мільйонів гривень.

11 вересня Київрада ухвалила остаточне рішення про успадкування боргів «Київенерго» за газ перед Нафтогазом.

Раніше на засіданні уряду 29 серпня Володимир Гройсман доручив Мінфіну почати оформлення субвенції у розмірі 729 мільйонів гривень, яка дозволить Києву укласти з Нафтогазом договір про постачання газу.

Нагадаємо, що КМДА погодилась успадкувати заборгованість «Київенерго» перед Нафтогазом та повідомила про те, що підпише з компанією мирову угоду.

На період переговорів про укладання нового контракту на постачання газу, міська влада Києва закупила газ для гарячого водопостачання за майже вдвічі вищими, ніж у Нафтогазу, цінами.

Раніше у Київраді ухвалили рішення про створення комунального підприємства Київтеплоенерго, яке взяло на баланс тепломережі від ПАТ «Київенерго», включаючи котельні та ТЕЦ.

В той же час, у новоствореному комунальному підприємстві відмовлялися ставати правонаступниками боргів «Київенерго», через що у Нафтогазі відмовляються постачати газ.

жкг маразм київ

Знак гривні
Знак гривні