Порошенко підтримав ідею реєструвати іноземних агентів, уточнивши, що говорить про російських

Президент України заявив про підтримку ідеї законопроекту про реєстрацію іноземних агентів.

Про це Порошенко сказав під час свого звернення до Верховної Ради 20 вересня, - пише Громадське.

Він зазначив, що деякі медіа «стали неприкритими рупорами російської пропаганди».

Також президент ствердив, що в Україні все ще діє «мережа російської агентури».

«В Україні все ще діє мережа російської агентури, яка бере під контроль медіа, продукує незалежні громадські організації. Вони незалежні від України, але підконтрольні Кремлю, і розпалюють антиукраїнські, антиєвропейські та антиамериканські настрої. Таким чином, я підтримую ідею реєстрації законопроекту реєстрації агентів впливу держави-агресора», — сказав Порошенко.

Зазначимо, 17 вересня лідер фракції «Народний фронт» Максим Бурбак заявив, що фракція ініціює створення законопроекту про реєстрацію іноземних агентів в Україні.

Потребу в законопроекті Бурбак обґрунтував початком виборів та наявністю «замаскованої російської агентури».

«Країна входить у виборчий процес. Треба визнати, що в Україні діє розгалужена мережа замаскованої і явної російської агентури. Вони беруть під контроль телеканали та інші медіа, жонглюють своїми політичними пішаками, а Россотруднічєство плодить тут безліч нібито громадських організацій, незалежних ні від кого, крім Росії», — сказав він.

Він зазначив, що вважає такий законопроект аналогічним до закону США 1938 року про реєстрацію іноземних агентів. Тоді в Штатах його ухвалили для протидії гітлерівській пропаганді, зазначив Бурбак.

Він також вказав, що фракція вважає, що ЗМІ або неурядові організації, які будуть визнані іноземними агентами (відповідно до ідеї закону), будуть зобов'язані постійно інформувати громадян України, «що вони діють в інтересах іноземної держави».

«Ми пропонуємо, щоб такий закон стосувався виключно іноземних агентів, які прямо чи опосередковано діють в інтересах держави-агресора, якою є Російська Федерація», — сказав лідер франції «Народний фронт».

Повністю цьогорічне звернення Порошенка до Парламенту читайте тут

законопроект порошенко

Знак гривні
Знак гривні