Податківці перевиконали план за податками на прибуток

Протягом січня-серпня 2019 року Державна фіскальна служба України зібрала на 20,2% більше податку на прибуток підприємств, ніж було заплановано у бюджеті.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби ДФС, - передає Громадське.

Загалом за перші 8 місяців 2018 року підприємства сплатили 72,5 мільярдів гривень прибуткового податку, що на 12,2 мільярди більше, ніж було заплановано.

У ДФС зазначають, що кількість підприємств, що отримали прибуток, зросла на 2% порівняно з першим півріччям 2017 року. Так, близько 70,7% поданих до ДФС декларацій підприємств показували прибуток. Решта — показували збиток.

Зазначимо, що раніше провідні бізнес-асоціації України закликали парламент ухвалити закон про запровадження податку на виведений капітал та скасування податку на прибуток підприємств. Класичний прибутковий податок часто пов’язують з корупційною діяльністю працівників податкових органів, адже норми податкового законодавства дозволяють податківцям на власний розсуд визначати розмір прибутку до оподаткування та штрафувати підприємства.

Раніше очільниця комітету з питань податкової та митної політики парламенту Ніна Южаніна повідомляла, що депутати розглянуть законопроект про податок на виведений капітал після завершення переговорів з місією МВФ.

податки

Знак гривні
Знак гривні