У Конгресі США підтримали виділення Україні 250 мільйонів доларів на посилення безпеки в 2019 році

Палата представників Конгресу США підтримала виділення Україні 250 млн доларів на посилення безпеки в 2019 році. Про це повідомляє "Лівий берег" із посиланням на прес-службу посольства України в США.

"Палата представників Конгресу США прийняла законопроект про "Бюджет США на 2019 на потреби національної оборони". Сума коштів, яка виділяється Міністерству оборони США для надання допомоги Україні, визначена в обсязі 250 млн доларів. Із зазначеної суми 50 млн доларів має бути направлено на летальні види озброєнь", - йдеться в повідомленні.

У документ також включені основні положення проекту "Закону про співпрацю з Україною з питань кібербезпеки", який передбачає допомогу Україні в посиленні своїх повноважень із захисту від кібератак.

Зокрема, Державному департаменту США доручається подати до Конгресу доповідь про стан співробітництва з Україною в сфері кібербезпеки з метою пошуку нових напрямків такої взаємодії і підтримки.

Надалі проект закону про "Бюджет США на 2019 на потреби національної оборони" повинен бути підтриманий Сенатом і переданий на підпис Президенту США.

Раніше в липні США вирішили виділити Україні 200 млн доларів на посилення безпеки і оборони в 2018 році.

Фото: pixabay

сша україна безпека

Знак гривні
Знак гривні