У Франції, святкуючи перемогу збірної на ЧС, загинули двоє людей. Побиті вітрини й авто ніхто й не рахує (ВІДЕО)

У неділю, 15 липня, після перемоги збірної Франції на Чемпіонаті світу з футболу, у декількох містах сталися масові заворушення та сутички з поліцією. У містах Аннсі та Сан-Фелі загинули двоє людей.

Як повідомляє BFM TV, у Сан-Фелі чоловік святкував перемогу збірної, перебуваючи за кермом автомобіля, після чого він врізався в два припаркованих авто та дерево. Чоловік загинув.

В Аннсі футбольний фанат загинув після того, як стрибнув у канал і зламав шию.

Як пише Deutsche Welle, у Парижі, де за порядком стежили близько чотирьох тисяч правоохоронців, біля Єлисейських полів вболівальники били вітрини магазинів, руйнували огорожі та кидали пляшки у натовп. У відповідь поліція застосувала сльозогінний газ та водомети.

У Ліоні відбулися зіткнення між силами правопорядку та фанатами, які залізли на дах поліцейського автомобіля. Вболівальники також кидали в правоохоронців порожні банки та підпалювали сміттєві баки. Поліція застосувала проти них сльозогінний газ.

Як повідомляє журналістка Громадського, на мосту через річку Рона вишикувався поліцейський кордон, що відділяв вболівальників від центру міста. З боку учасників заворушень також кидали шашки зі сльозогінним газом.

Учасники заворушень викрикували образи в бік поліцейських, дорога була всіяна осколками пляшок та залишками піротехніки.

Збірна Франції обіграла Хорватію в фіналі з рахунком 4:2 та стала чемпіоном світу з футболу.

протести франція футбол

Знак гривні
Знак гривні