Трамп врізав правду-матку про Німеччину, яка платить мільярди Росії (ВІДЕО)

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп вважає Німеччину енергетично залежною від Росії. Він також нагадав про те, як Німеччина платить Росії мільярди доларів за носії.

Про це президент США сказав на зустрічі з генеральним секретарем НАТО Єнсом Стлолтенбергом у Брюсселі перед початком саміту Альянсу, яка транслювалася на сайті НАТО.

Трамп висловив таку позицію, коли генсек Альянсу говорив про поступове збільшення країнами-членами НАТО витрат на оборону з метою приведення цих показників до 2% ВВП.

"Я маю сказати, я вважаю, це дуже сумно, коли Німеччина укладає велику нафтову і газову оборудку з Росією", - наголосив Трамп. Він пояснив, що Німеччина витрачає на оборону лише трохи більше 1% ВВП, коли одночасно мільярди доларів витрачаються на побудову газопроводу "Північний потік-2".

Трамп вимагає від усіх країн-союзників НАТО витрачати на оборону не менше 2% ВВП, як це було погоджено на саміту Альянсу у 2014 році у Вельсі. При цьому президент США сказав, що Сполучені Штати витрачають на оборону 4,2% ВВП.

Трамп назвав таку ситуацію неприйнятною.

"Ми повинні захищати вас від Росії, але вони платять мільярди доларів Росії, і я думаю, що це дуже неприйнятно. І колишній канцлер Німеччини є головою компанії, яка постачає газ. У кінцевому підсумку, Німеччина отримає те, що 70% цієї країни буде контролюватися Росією за допомогою природного газу, і ви кажете мені, що це доречно?" - наголосив Трамп.

"Цього ніколи не повинно було статися, але Німеччина повністю контролюється Росією, тому що вони отримують від 60% до 70% енергоресурсів з Росії і нового трубопроводу, і ви кажете мені, що це доречно, тому що я вважаю, що ні, і я думаю, що це дуже погана справа для НАТО", - заявив Трамп.

"Ми захищаємо Німеччину, ми захищаємо Францію, ми захищаємо усіх, і ми платимо багато грошей для захисту. Це відбувається впродовж десятків років. Це порушувалося іншими президентами, але інші президенти ніколи нічого не зробили з цього приводу... Але я повинен говорити про це, тому що я вважаю, що це дуже несправедливо для нашої країни, це дуже несправедливо для наших платників податків. І я вважаю, що ці країни повинні збільшити видатки не у десятирічний період, а збільшити негайно", - заявив Трамп.

За матеріалами УНІАН, ЗІК, ББС, Current Times, ABS News

німеччина трамп НАТО

Знак гривні
Знак гривні