Режим Путіна продає зерно з окупованого Криму режимові Ассада

З анексованого Росією Криму здійснюють експорт зернових до контрольованих режимом Башара Асада районів Сирії.

Про це повідомляє Громадське телебачення з посиланням на Reuters.

За даними агенції, перші поставки зерна почались в середині 2017 року. За цей час так звана влада Криму експортувала до Сирії щонайменше 170 тисяч тон зерна.

У Reuters повідомляють, що Сирія, як і Крим, знаходяться під дією західних санкцій. Зокрема, обидві території не можуть здійснювати зовнішньої торгівлі або міжнародних розрахунків. Тому взаємна торгівля вигідна як окупаційній владі Криму, так і режиму Асада.

«У нас немає жодних проблем з низкою країн, включно із Сирією. Наші країни не запроваджують санкції одна проти одної, тому, звичайно, ми можемо вільно працювати», — повідомив підконтрольний Кремлю «заступник прем’єр-міністра» Криму Георгій Мурадов.

Раніше Євросоюз продовжив дію санкцій проти анексованого Криму ще на рік — до червня 2019 року. Зокрема, європейським компаніям заборонено здійснювати торгівлю з Кримом, інвестувати туди кошти та надавати туристичні послуги.

Також Рада ЄС продовжила санкції проти режиму Башара Асада у Сирії та запровадила санкції проти 5 відповідальних за проведення «виборів» у Криму.

крим окупація сирія агресія аграрії анексія війна ассад

Знак гривні
Знак гривні