У Києві збило підлітка поліцейське авто з відділу супроводу державних осіб (ФОТО)

У Києві на вулиці Григоренка, це Харківський масив, поліцейське авто збило дитину. В автомобілі перебували два правоохоронці. Спершу джерела заявляли, що це кортеж Порошенка, але потім офіційно спростували це. Дані свідків та поліції також розходяться.

Дані з різних матеріалів Громадського телебачення і сайту dtp.kiev.ua:

«Volkswagen» збив підлітка, який їхав на велосипеді. Дитину із тілесними ушкодженням доставили в лікарню.

За фактом аварії поліція почала провадження за статтею 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху) Кримінального кодексу України.

Поліцейських, які були в авто, відправили до лікаря-нарколога, аби відібрати біологічні зразки для дослідження стану сп’яніння.

Поліція на місці підтвердила, що у решітці радіатора машини були проблискові маячки, які слугують для встановлення пріоритетності руху або попередження.

Свідок Оксана розповіла, що побачила аварію з вікна будинку.

«Я почула сирену, потім глухі удари, потім велосипедист лежить», — розповіла жінка.

За словами ще одного свідка, машина їхала на швидкості близько 100 кілометрів на годину, а дитина переходила дорогу з велосипедом.

За словами ж водія, у машині не було ані проблискових маячків, ані сирен.

Поліцейські спростували інформацію свідків, які заявили, що машина нібито їхала з сиреною. "Ми нікого не супроводжували", - заявляють водій і його колега.

Вони також кажуть, що підліток не "переходив дорогу з велосипедом", а "їхав на велосипеді в навушниках".

ЗМІ стверджували, що це кортеж Порошенка - проте в АП та в поліції це заперечують. Вулиця Григоренка розташована в житловому масиві на околиці Києва, як правило, урядові машини тут не їздять. Мало б плануватися щось незвичне поруч, аби туди приїхав президент.

Раніше джерела у поліції повідомили Громадському, що дитину в Києві збило авто з кортежу президента Порошенка, який їхав за кілометр позаду.

Водночас, голова Департаменту інформаційної політики Адміністрації президента Андрій Жигулін у коментарі Громадському заперечив цю інформацію.

Інформаційний ресурс dtp.kiev.ua заявив, що винуватець ДТП має багато документів з державних органів.

Фото свідків з місця події в пості та в коментарях:

У березні 2018 року в центрі Києва кортеж Порошенка збив літнього чоловіка. Аварія сталася на перетині вулиць Шовковичної та Інститутської.

Президент України Петро Порошенко підтвердив, що його кортеж збив літню людину у центрі Києва та доручив надати постраждалому необхідну допомогу.

поліція скандал київ ДТП

Знак гривні
Знак гривні