Україна досі купує вугілля передусім з Росії (+ІНФОГРАФІКА)

У 2017 році Україна імпортувала з Росії 2,66 мільйонів тонн антрацитового вугілля, що складає 78,66% від усього імпорту.

Про це повідомляє прес-служба державного підприємства «Держзовнішінформ», - пише Громадське.

Загалом торік імпорт антрациту в Україну становив 3,38 мільйони тонн, що утричі більше за показники 2016 року.

«У 2017 році 78,6% імпортованого надійшло з Російської Федерації, при цьому 99,5% – через посередників. Усереднена розрахункова ціна антрациту, що завозився в Україну з РФ за «непрямими» контрактами, у 2017 році становила 99,3 USD/т, а напряму з РФ завезли лише 12,1 тисяч тонн. В основному імпорт антрациту з Росії відбувався через Швейцарію (1,50 млн тонн) та Велика Британія (523,4 тисяч тонн)», – наголосили експерти відділу досліджень ринків нафтопродуктів та промислово-сировинних ресурсів «Держзовнішінформу».

Із Південноафриканської республіки в 2017-му Україна імпортувала 714,1 тисяч тонн антрациту. Цей імпорт здіснювали через Швейцарію.


Нагадаємо, у 2016 році більшість вугілля імпортовано також з Росії - південноафриканським ледь пахло (ІНФОГРАФІКА)

Дані по вугіллю загалом за 2016 рік, ООН:

Дещо відмінні дані Держкомстату (ймовірно, правильніші щодо США - але більш округлені):

У січні 2018 року Україна скасувала санкції проти російського постачальника вугілля «Южтранс». «Южтранс» входить до групи «Південної вугільної компанії», що володіє видобувними активами в Ростовській області Росії. Здійснює поставки антрациту низці українських підприємств, зокрема «Донбасенерго».

інфографіка статистика вугілля

Знак гривні
Знак гривні