Російська біржа та рубль катастрофічно обвалилися через нові санкції Трампа

Фондовий ринок Росії обвалився на 10 відсотків. І це в той час, коли світові майданчики демонструють позитивну динаміку.


За один день санкцій російські олігархи втратили 12 млрд доларів

Російські ЗМІ визнають "катастрофічний обвал".

"Формально, якщо ти під санкціями, то з тобою не можна вести бізнес. Такі клієнти стають "токсичними", і якщо ти з ними починаєш працювати, будь готовий до того, що настануть якісь несприятливі наслідки для тебе самого, – пояснює юрист-міжнародник експертної групи KievStratPro Віталій Власюк.

Через це "токсичні" активи швидко та задешево "скидають" усі контрагенти.

Втратили позиції й ті, хто не потрапив під санкції. Акції "Сбербанку" подешевшали на 13 %, "Роснєфті" та НОВАТЭКу – на 11%. Лідером антирейтингу на деякий час став "Мечел" – акції металургійної компанії обвалились майже на 32%.

Україні вигідні санкції США, - пише канал 24. Адже, щороку через обмеження Кремль втрачає близько 140 мільярдів доларів. І це послаблює агресора на українському Донбасі та в Криму.

Однак, ще жоден з п'яти пакетів попередніх санкцій не змусив нинішню адміністрацію президента РФ відступити. Російська влада вже пообіцяла допомогти мільярдерами, які потрапили під санкції. Щоправда, як це планують робити - поки що не кажуть.

Нагадаємо, Сполучені Штати ввели санкції проти російських бізнесменів і чиновників з "кремлівського списку".

До санкційного списку, зокрема, потрапили мільярдер Олег Дерипаска і голова ради директорів групи компаній "Ренова" Віктор Вексельберг, який, за оцінками Forbes, є найбагатшою людиною Росії.

Крім того, під санкції потрапили компанії En+, "Ренова", "Русал", "Російські машини", "Рособоронекспорт" і ще вісім російських компаній, а також bfinance, пов'язана з Дерипаскою. Американським компаніям і громадянам заборонено займатися з ними бізнесом.

Як відомо, наприкінці січня Міністерство фінансів США опублікувало так звану "кремлівську доповідь", у якій перераховані імена наближених до президента РФ Володимира Путіна російських чиновників і бізнесменів, проти яких можуть бути введені санкції.

сша путін росія трамп санкції

Знак гривні
Знак гривні