Чому реформатори підтримують Супрун

Ми висловлюємо свою підтримку в.о. міністра охорони здоров'я Уляні Супрун, її команді та підтримуємо обраний курс розвитку та змін, які запроваджує Міністерство охорони здоров'я за підтримки Уряду, - йдеться в заяві об'єднання "Реформи мають бути вільними".


Лицемірство Богомолець: як вона хвалила Супрун, коли та працювала за неї (ВІДЕО)

Вперше з часів незалежності нашої держави зміни в системі охорони здоров'я відбуваються системно. Міністерством охорони здоров'я та Урядом була розроблена реформа системи охорони здоров'я, яка була ухвалена Верховною Радою України. З 1 квітня реформа почала запроваджуватися на місцях і українці вперше за 27 років отримали можливість обирати свого сімейного лікаря, а не бути заручниками старої пострадянської системи "прописки". Вперше Україна системно підійшла до реформування фінансування системи, коли кошти будуть використовуватися ефективно, а українці зможуть отримати кращу якість послуг.

За останні 14 років, які пройшли від помаранчевої революції 2004 року, коли українці вийшли заради змін в країні, від захворювань серцево-судинної системи померло більше 6 мільйонів українців.

Половину цих людей можна було врятувати за допомогою програм, які за останні півтора роки розгорнула команда Уляни Супрун та Уряд:

- запровадження програми "Доступні ліки", а саме відшкодування державою ліків для контролю тиску, якою вже скористалися 8 млн українців;

- будівництво центрів ангіографії для екстрених втручань при інфарктах;

- закупівлі ліків через міжнародні організації, які економлять до 40% бюджету України на закупівлю ліків і дають можливість врятувати більше життів;

- безкоштовні стенти для невідкладного стентування, вперше в історії країни закуплено в повному обсягу для всіх пацієнтів, які їх потребують.

Відсутність системних змін та простих програм закупівлі та лікування призвели до того, що за 14 років наша держава втратила мільйони життів. Всі були націлені підтрімувати напівживу і відверто непрацюючу систему охорони здоров'я, яку Україна успадкувала від СРСР.

Сьогодні ми бачимо, як команда Міністерства охорони здоров'я крок за кроком вирішує проблеми, які не вирішувались десятиріччями.

Команда Супрун запроваджує сучасну націлену на громадянина систему охорони здоров'я, в якій кожного будуть лікувати за найкращими світовими практиками.

Це досяжна мета, і кожен, хто сьогодні приймає рішення, має розуміти, яку велику ціну заплатить Україна у разі звільнення Уляни Супрун та її команди.

Вимоги відставки Уляни Супрун з боку реакційних сил комітету з Охорони здоров'я Верховної Ради – останній бій старої корумпованої системи, всемогутнього фармацевтичного бізнесу та популізму, яким байдуже до потреб реальних пацієнтів.

Сьогодні наше суспільство складає екзамен на зрілість – чи готові ми, незважаючи на порожні гасла про зраду і зубожіння, розбудувати нову систему охорони здоров'я України.

Ми висловлюємо повагу та підтримку команді Уляни Супрун і закликаємо представників всіх політичних сил залишити осторонь вузькі інтереси і згадати, що одного дня існування в Україні сучасної медицини стане питанням саме вашого життя або смерті".

Руслан Корж

Мустафа Найєм

Вікторія Войцицька

Григорій Шверк

Олена Сотник

Андрій Длігач

Олексій Скрипник

Оксана Маркарова

Андрій Журжій

Лев Підлісецький

Володимир Омелян

Макс Нефьодов

Світлана Заліщук

Владислав Рашкован

Іванка Климпуш-Цинцадзе

Олег Дерев’янко

Андрій Герус

Бернацька Наталія

Світлана Коломієць

Вікторія Пташник

Тимофій Милованов

Наталія Миколська

Валерій Пекар

Ярослав Маркевич

Богомолець Рада супрун медицина опініон конфлікт

Знак гривні
Знак гривні