Українці, ви неймовірні! Після прохання Нафтогазу, громадяни за день скоротили споживання газу на 14%

Голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв захоплений солідарністю українців, яку вони проявили в критичній ситуації.

"Українці, ви неймовірні! Дякую за вашу допомогу та підтримку", - написав він.

Зокрема, він надав документ, у якому зазначається, що завдяки тому, що українці відгукнулися на заклик економити газ, обсяг його споживання скоротився 14%

Як повідомлялося, Стокгольмський арбітраж зобов'язав "Газпром" доплатити НАК "Нафтогаз України" $ 4,63 млрд за недопоставку узгоджених обсягів газу для транзиту. Таким чином, за результатами двох арбітражних суперечок між компаніями на поставку і транзит газу "Газпром" має доплатити НАК $ 2,56 млрд.

Зі свого боку, "Газпром" підтвердив, що має виплатити НАК "Нафтогаз України" $ 2,56 мільярда за рішенням арбітражу в Стокгольмі.

Водночас "Газпром" відмовився почати в березні поставки газу для НАК "Нафтогаз України" і повернув внесену передоплату, наполягаючи на необхідності підписання додаткової угоди до діючого контракту на 2009-2019 роки.

"Укртрансгаз" заявив, що "Газпром" від початку року не виконує технічні умови, подаючи газ до українського кордону із заниженим порівняно з контрактом тиском.

Глава НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв заявив про дефіцит газу в Україні обсягом близько 10 млн кубометрів на добу через морози і відмову "Газпрому" в його поставках, через це запропонував ввести обмеження на споживання газу у країні 3-4 березня 2018 року.

газ газпром україна росія суд Нафтогаз

Знак гривні
Знак гривні