Росія підтвердила загибель 5 росіян - імовірно, найманців - унаслідок удару США в Сирії

Міністерство закордонних справ Росії підтверлило загибель п'яти росіян в Сирії.

Про це повідомила представниця відомства Марія Захарова на брифінгу, передає «Новая газета».

один з імовірно загиблих у Сирії найманців, позивний Матвєй

«За попередніми даними, в результаті удару сил США в Сирії могли загинути п'ять росіян, але їх громадянство ще треба підтвердити», — заявила Захарова.


США назвали самообороною обстріл про-ассадівських сил - можливо, російських найманців "Вагнера" (ВІДЕО)

Переклад Громадського:

«Є і постраждалі, але все це вимагає перевірки, в тому числі і в першу чергу, звичайно, громадянства — чи є всі вони громадянами Росії або інших країн. Я хотіла б ще раз підкреслити, що не йдеться про російських військовослужбовців», — додала вона. (Може йтися про приватних найманців - ред.)

Оскільки загиблі не були російськими військовослужбовцями, за словами Захарової, найімовірніше, вони прибули до Сирії в обхід офіційних каналів МЗС, що ускладнює процедуру перевірки інформації про загиблих.

Російська влада вперше визнала загибель росіян в Сирії від удару коаліції.

Раніше видання The Guardian повідомило про те, що в Сирії 15 російських найманців приватної військової компанії загинули внаслідок вибуху на складі боєприпасів.

Нагадаємо, 7 лютого міжнародна коаліція на чолі із США атакувала з повітря угрупування сирійських військ, що підтримують президента Башара Асада, внаслідок чого загинули сотні військових.

Спершу телеканал CBS повідомив, що у зоні авіаудару, окрім інших військових, могли перебувати російські найманці «Вагнера».

Кількість вбитих російських найманців невідома. За різними даними, вона коливається від кількох військових до «близько 600 людей». Зокрема, російське видання «Новая газета» повідомила про 13 загиблих росіян внаслідок авіаудару США.

Група незалежних розслідувачів Conflict Intelligence Team (CIT) назвала імена декількох російських бійців «ПВК Вагнера», які були вбиті у Сирії 7 лютого внаслідок удару сил міжнародної коаліції на чолі з США.

сша путін тероризм росія сирія ассад

Знак гривні
Знак гривні