США назвали самообороною обстріл про-ассадівських сил - можливо, російських найманців Вагнера (ВІДЕО)

Минулого тижня міжнародна коаліція на чолі із США атакувала з повітря угрупування сирійських військ, що підтримують президента Башара Асада, внаслідок чого загинули понад 100 військових.


США розбомбили війська Асада, зірвавши їхній наступ. Вбито близько 100 осіб

У США називають цю атаку «самообороною», обгрунтовуючи тим, що противник атакував демократичні сирійські сили, які виступають проти Асада, - передає Громадське.

Зазначається, що атака була здійснена після того, як понад 500 військових угрупування почали напад на на «сирійські опозиційні сили», які супроводжувались військовими радниками США у провінції Дейр-ель-Зор.

Джерело AP повідомило, що авіаудар США нанесла після того, як союзні до Асада війська «почали стріляти з артилерії і танків у бік підтримуваних США сирійських демократичних сил».

За словами чиновника, внаслідок атаки США близько 100 людей були вбиті.

«Це був той рідкісний випадок, коли США вдарили по силах, що підтримують режим президента Сирії Башара Асада», — повідомило джерело.

Зазначається, що підтримувані Асадом війська були «у великій кількості, укомплектовані артилерією, танками, ракетними комплексами і мінометами з декількома пусковими установками»

Інші кілька посадовців США повідомили, що жоден з військовиз США не був поранений або вбитий в результаті нападу сил, підтримуваних Асадом.

Телеканал CBS з посиланням на заяву анонімного представника Пентагону повідомив, що у зоні авіаудару, який міжнародна коаліція під керівництвом США завдала уСирії, могли перебувати «російські найманці». Йдеться про так звану «приватну військову компанію «Вагнер», яку очолює Дмитро Уткін «Вагнер».

Зауважимо, що США говорять лише про 100 вбитих загалом, тоді як ТСН із посиланням на місцевих курдів заявило зразу про 200 росіян.

Компанія «Вагнера» — російська нелегальна приватна військова структура. Брала участь у бойових діях на Донбасі і в Сирії на боці Росії. За даними СБУ, група «Вагнера» прибула на Луганщину для підтримки «перевороту» в «ЛНР».

Глава Пентагону Джеймс Меттіс, коментуючи авіаудари США по союзним військам Асада у Сирії, заявив, що атака була здійснена «з метою самооборони».

За даними ООН, у ході конфлікту в Сирії з 2011 року загинули понад 400 тисяч людей, понад 10 мільйонів були змушені покинути свої домівки. 4,8 мільйона осіб знайшли притулок за межами країни.

сша путін тероризм росія сирія ассад

Знак гривні
Знак гривні